ثبت شرکت میزان ارائه دهنده خدمات ثبت شرکتها
ثبت شرکت میزان

نکاتی که برای دریافت گواهی ایزو 9001، باید بدانیم

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ 0 پرسش و پاسخ

در صورتی که برای شرکت یا کسب و کار خود نیاز به اخذ ایزو دارید در این مطلب با ما همراه باشید یا با شماره های ما جهت راهنمایی تماس بگیرید.

ایزو 9001

استاندارد یعنی چه؟

رعایت الزامات مربوط به کیفیت و ایمنی محصولات و خدمات ارائه شده توسط واحدهای، تولیدی، صنعتی و خدماتی، و شرکت ها که با تایید سازمان استاندارد در سطح ملی و ایزو در سطح بین المللی، انجام می گیرد، یعنی استاندارد یک محصول یا خدمت.

سازمان استاندارد سازی جهانی در طی سالهای فعالیت خود، اقدام به تربیت کارشناسان و مربیان داوطلب از کشورهای مختلف جهان، نموده است. این داوطلبان، در جهت توسعه دانش استاندارد سازی و همچنین نظارت بر پایبندی الزامات ایزو در واحدهای متقاضی این روش استاندارد سازی، فعالیت کرده و از تغییرات و نوآوری هایی که موجب توسعه و پیشرفت در سازمانها و واحدهای صنعتی تولیدی می شود، حمایت می کنند.

 9001 ISO چیست؟

ایزو 9001 در سال 1987 میلادی از سوی سازمان بین المللی استاندارد، ارائه شد، که در سال 2015 سری جدید آن به کشورهای عضو این سازمان، ابلاغ گردید.

توجه به سیستم مدیریت کیفیت، از الزامات اصلی ایزو 9001  است

ایزو 9001 در واقع از استانداردهای ایزو 9000 است که به نوعی زیر مجموعه آن محسوب می گردد. این روش الزامات، از استاندارد سازی و سیستم مدیریت کیفیت سخن می گوید.

بنابراین برای دریافت گواهی ایزو 9001، می بایستی کیفیت لازم در سیستم کاری را با دقت پیاده سازی نمود.

دریافت این گواهی موجب می شود تا واحدهای ارائه دهنده خدمات یا کالا، بتوانند از میزان رضایت بهتر مشتریان خود بهره مند شوند. همچنین پیاده سازی استاندارد بر پایه الزامات ایزو در شرکتها، حالت انگیزشی به کارکنان و منابع انسانی واحد صنعتی، تولید و یا خدماتی می دهد.

از میان انواع ایزوها، ایزو 9001 پر مخاطب ترین و کاربردی ترین نوع ایزو در سطح جهان است؛ چرا که مستقیما با مدیریت کیفیت، کار داشته و موجبات بهبود کیفیت در انجام امور، چه در بخش کیفیت کالا و چه در بخش بازدهی عملکرد نیروی انسانی می گردد. سازمانهایی که الزامات ایزو 9001 را پیاده می کنند، قطعا نتیجه مثبت و سود آن را در رضایتمندی مشتری، انگیزه بالای کارکنان به انجام وظایف خود و اخذ سفارشات کاری بیشتر، خواهند دید.

دریافت خدمات سریع با هزینه منطقی 02168256000

اصلاحات ایزو 9001 در سال 2015

دریافت گواهی ایزو 9001 فقط مختص به سازمانها و شرکتها بزرگ نیست؛ حتی موسسات بسیار کوچک نیز می توانند سیستم کاری خود را مجهز به الزامات ایزو 9001  که پرطرفدارترین ایزو از سری 9000 می باشد، کرده و از مزایای آن بهره مند شوند. از سالهای اولیه ایجاد این سیستم مدیریت کیفیت که ما امروز آن را به نام ایزو در انواع مختلف می شناسیم، الزامات سیستم مدیریت کیفیت، شاهد انجام تغییراتی بوده است.

ایزو 9001 سری 2015،  اصلاح شده سری 1987

بیشتر این تغییرات، اصلاح شیوه نامه های قدیمی  به روز رسانی آنها و همچنین، اضافه شدن شیوه های جدیدتر ایزو 9001 است که در حال حاضر آن را با ورژن  (ISO 9001 : 2015) می شناسند. با این اوصاف؛ می توان گفت که واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی که از الزامات ایزو 9001 سری 2015 استفاده می کنند، ابتدا به دنبال استاندارد سازی سیستم مدیریت کیفیت سازمان خود هستند و سپس به جهت افزایش میزان رضایتمندی مشتری، به ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود می اندیشند. به همین دلیل سازمانها برای دریافت گواهی ایزو 9001، هر چه سریع تر تغییرات مثبت محیط کار خود را جهت استاندارد سازی و افزایش بهره وری مطلوب برای جلب مشتری، آغاز می کنند.

انواع مزایای ایزو (ISO) 9001

1- برای شرکت در انواع مناقصات سازمانها و ادارات دولتی و خصوصی، داشتن ایزو 9001، درصد برنده شدن شما در مناقصه را افزایش خواهد داد.

2- سیستم مدیریت کیفیت، باعث کاهش هزینه های شرکتها و واحدهای تولیدی و خدماتی می شود.

3- حیطه مسئولیت نیروی انسانی در محیط کار، با اجرای الزامات سیستم مدیریت کیفیت، تعیین و مشخص می شود.

4- امکان برخورداری از مدیریت های کارآمد و توانا، برای مدیران ارشد سازمان.

5- با ایزو 9001، از هدر رفت وقت نیروی کار، جلوگیری می شود و موجب استفاده بهینه از وقت در سازمان می شود.

6- با پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت، ارزیابی امور برای بهبود شرایط بهتر کاری در سازمان، به طور مستمر انجام می شود.

7- دریافت گواهی ایزو 9001، موجبات جذب و رضایت مشتری از خدمات و کالای ارائه شده و همچنین افزایش انگیزه کار با بهره وری بالای کارکنان سازمان می شود.

مشتری مداری و استاندارد سازی محیط کار، با ایزو 9001، ورژن 2015

8- مطلوبیت کالا و خدمات سازمان با بهبود کیفیت کار؛ در نتیجه رضایتمندی بیشتر و شکایت کمتر.

9- مشتریان از دریافت به موقع سفارش خود، ابراز رضایت کرده و همکاری و تعامل خود با سازمان را افزایش می دهند.

10- پیاده سازی الزامات ایزو 9001، موجب افزایش توجه و تعهد به کیفیت کالا یا خدمت، می گردد.

اخذ ایزو فوری

اصول استاندارد سازی ایزو 9001

1- گرایش به سمت سیستماتیک شدن سازمان (سیستم گرایی).

2- مشارکت دادن نیروی انسانی کار در انجام وظایف خود مطابق با الزامات ایزو 9001.

3- برخورداری از بهبودی سازمان و کارایی بیشتر پرسنل، به طور مستمر.

4- توجه به رضایتمندی مشتریان (مشتری محوری).

5- مدیریت و رهبری کارآمد سازمان.

6- اتخاذ تصمیمات بر پایه واقعیات موجود و نه بر اساس حدسیات.

7- توجه به فرآیند تکوین الزامات ایزو 9001 در سازمان (فرآیند گرایی).

ایزو چیست؟

برخلاف عده زیادی که ISO را، حروف اختصاری سازمان استاندارد سازی جهانی می پندارند؛ باید گفت که ISO در واقع، ریشه یونانی دارد و به معنای برابری و یکسان بودن آمده است. این نام بیشتر برای استاندارد بودن یک شی یا یک روش، به کار گرفته می شود. علامت اختصاری IOS، مخفف حروف سازمان بین المللی استاندارد سازی (International Organization for Standardization) است و از حروف ایزو یونانی مشتق نشده است. بنابراین سازمانها و موسساتی که متقاضی دریافت گواهی ایزو 9001 هستند، باید به این نکته توجه داشته باشند که در واقع، حروف اختصاری سازمان بین المللی استاندارد سازی، IOS است.

تاریخچه مختصر ایزو

در سال 1946، لندن میزبان هیئت هایی از مهندسان عمران بیست و پنج کشور جهان بود، در یکی از جلسات این نشست، اعضاء شرکت کننده تصمیم گرفتند تا جهت یکنواخت نمودن استانداردهای مختلف صنعتی و خدماتی پراکنده در کشورها، سازمانی بین المللی تاسیس کنند تا جهت هماهنگی های بین المللی در امر استاندارد سازی واحد در سطح جهان، فعالیت کند.

در واقع فکر تاسیس ایزو از این نشست در لندن شروع شد؛ تا اینکه در نهایت 23 فوریه 1947، سازمان بین المللی استاندارد سازی، که امروزه همه ما آن را با نام ISO می شناسیم، رسما متولد شد. ایزو 9001 که خود یکی از مقوله های استاندارد در ایزو 9000 است، به سیستم مدیریت کیفیت (QMS) سازمان توجه دارد. از سال 1967، سازمان استاندارد سازی جهانی که مرکز آن در ژنو سوئیس است، تاکنون قریب به 22000 مورد از انواع استاندارد سازی بین المللی را مورد تصویب و برای واحدهای تولیدی و خدماتی، با استفاده از روش ایزو 9001، در سطح جهان الزامی نموده است.

در حال حاضر 162 سازمان استاندارد ملی از کشورهای جهان با عضویت در این سازمان مستقل غیر دولتی، که به عنوان یک NGO بین المللی از آن نام می برند، به الزامات و دستورات استاندارد سازی ایزو در واحدهای تولید و خدماتی خود، پایبند هستند و برابر با استاندارد های تعریف شده این سازمان، اقدام به تولید کالا یا ارائه خدمات می کنند.

موسسات صنعتی، تولیدی و خدماتی که متقاضی دریافت گواهی ایزو 9001 (سیستم مدیریت کیفیت) هستند، قطعا باید محیط کاری خود را در خصوص روش کار نیروی انسانی و همچنین محصول تولید شده، مطابق با معیارهای ایزو 9001 انجام دهند، در غیر اینصورت بازرسان و نمایندگان این سازمان، مراحل ناقص یا معیوب استاندارد سازی واحدهای صنعتی، خدماتی و تولیدی را جهت دریافت گواهی ایزو 9001، مورد تایید قرار نخواهند داد.

پرسش و پاسخ
سوال از شما پاسخ از ما
درحال ارسال پاسخ به :
تماس با ما